Onze aanpak


In vier stappen genieten van renderende zonne-energie

Vrije Zon hanteert een helder stappenplan voor een realistische overgang naar renderende zonne-energie. De eerste twee stappen kosten u niets en bestaan uit een persoonlijk adviesgesprek en een offerte op maat. Op basis hiervan neemt u een afgewogen beslissing of u wel of niet wil investeren in duurzame zonnestroom.

 

1. Persoonlijk adviespersoonlijk advies

Met eigen zonne-energie bespaart u aanzienlijk in maandelijkse energielasten. Bovendien vergroot u de waarde van uw huis. Omdat ieder huis weer anders is,  komen we graag een keer langs om uw wensen en mogelijkheden te inventariseren. Zo kunnen we precies voor u uitrekenen of het verstandig is om in zonnepanelen of in een zonneboiler te investeren. Een waarschuwing vooraf: de opbrengst van zonne-energie zou wel eens meer kunnen opleveren dan uw spaargeld. Desgewenst geven we ook gratis tips over isolatieverbetering van uw huis.

 

2. Offerte op maatster_offerte_aanvragen

Op uw verzoek stellen we een vrijblijvende offerte op, specifiek afgestemd op uw situatie. In de offerte houden we rekening met de ligging, de hellingshoek en schaduwwerking rondom uw dak. Met deze gegevens maken we vervolgens een realistische rendementsberekening. Deze berekening ontvangt u samen met de offerte. Ook verwijzen we u naar de juiste instanties voor het aanvragen van subsidies en achterhalen van fiscale aftrekmogelijkheden. Heeft u alles ontvangen? Dan nemen we binnen 5 werkdagen even contact met u op.

 

3. Planning en montageplanning en montage

Na uw akkoord kan de montage worden ingepland. In overleg wordt een geschikt moment bepaald. Vooraf ontvangt u alle informatie over het verloop van de montagewerkzaamheden. Om de kwaliteit te waarborgen, werken we conform de TÜV-normen [linkje toevoegen]. De installatie van uw PV-systeem zal in twee fasen verlopen. Eerst worden uw panelen geïnstalleerd, inclusief bekabeling. In tweede instantie leggen we de omvormer aan en wordt uw PV-systeem op het stroomnet aangesloten. Vanaf dat moment geniet u van zonnestroom!

 

4. MonitoringMonitoring-zonnepanelen

Wilt u bijhouden hoeveel stroom u opwekt? Vanaf het moment dat uw zonnepanelen operationeel zijn, kunt u op elk gewenst moment zien hoeveel stroom uw PV-systeem oplevert. Dit kan heel eenvoudig via uw pc, tablet of smartphone.