Voordelen


De vele voordelen van vrije zonne-energie

bewust duurzaam

Milieubewuste energie-opwekking
De energie die u met zonnepanelen opwekt is 100 %  duurzaam. Er komen geen schadelijke CO2-gassen of andere stoffen vrij, dus u draagt direct bij aan een beter milieu.

geld huis

Een structureel lagere energierekening
Hoe meer energie u opwekt met eigen zonnepanelen, hoe lager de maandelijkse energierekening. Met zonne-energie bepaalt u zelf wat u iedere maand aan energie wilt uitgeven. Zo wordt u ook minder afhankelijk van de alsmaar stijgende energieprijzen. Met de geruststellende gedachte dat uw zonnepanelen minimaal 25 jaar (!) meegaan.

plugandplay

Eenvoudig te installeren
U hoeft zich geen zorgen te maken over uw dakruimte of het installeren van uw PV-systeem. Dat kunnen we allemaal voor u uitvoeren. En mocht u ertoe besluiten om zelf uw PV-systeem te plaatsen, dat is dat natuurlijk ook geen probleem.

spaarpot

Zonnepanelen leveren meer op dan spaargeld
De gemiddelde rentevergoeding op spaargeld bedraagt in 2013 minder dan 2%. Onderstaand rekenvoorbeeld laat zien waarom investeren in zonnepanelen een stuk renderender is.

Bijvoorbeeld: € 5.000,- over 10 jaar maximaal (op 2% berekend) € 6094,97 zijn. Een maximale verhoging van € 1094,97.

Òf investeert voor € 5.000,- in een zonnepaneelsysteem. U geeft over 10 jaar € 8.400,- (€ 70,- p/m) minder uit aan stroom.

Uw investeringsbedrag is al binnen 10 jaar € 3.400,- verhoogd en gaat tot 25 jaar alleen maar meer worden.

 

 huis verkocht

Waardestijging van uw huis
Met de aanschaf van zonnepanelen stijgt de waarde van uw huis. Niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn omdat zonnepanelen zo’n 25 à 30 jaar meegaan. Een vuistregel is dat de meerwaarde van uw huis overeenkomt met zo’n 50% van de aanschafprijs van uw PV-systeem.