Particulieren BTW op zonnepanelen eenvoudig terug te vragen


Particulieren BTW op zonnepanelen eenvoudig terug te vragen

Vorige week maakt de Nederlandse Belastingdienst bekend dat particulieren de BTW op zonnepanelen terug mogen vragen. U hoeft in de toekomst geen BTW af te dragen en ook geen BTW- aangifte te doen. U regelt alles in een keer en heeft daarna nooit meer omkijken naar! U krijgt een flinke korting op uw investering in zonnepanelen, zonder administratieve rompslomp.

 

Alle installaties na 20 juni 2013 kunnen de BTW terugvragen

Heeft u na 20 juni 2013 zonnepanelen geplaatst, of gaat u dit jaar nog zonnepanelen plaatsen? Dan kunt u de BTW terugvragen! U heeft alleen een BTW factuur en BTW nummer nodig. BTW afdragen over de opbrengst is niet nodig dankzij de kleine ondernemersregeling.

 

Hoe werkt het?

1. U vraagt een BTW nummer aan bij de belastingdienst

2. U krijgt een aangiftebiljet van de belastingdienst

3. U vraagt de BTW terug

4. U vraagt direct vrijstelling voor administratieve verplichtingen voor het volgend jaar aan

5. U krijgt de BTW terug en hoeft daarna nooit meer aangifte te doen.

 

Tijdelijke regeling

Deze regeling levert u flinke korting op als u zonnepanelen gaat plaatsen. Momenteel wacht de Belastingdienst op een aanpassing in de BTW regels vanuit Europa. Het is momenteel onbekend hoe lang dit zal duren. Ons advies is daarom nu gebruik te maken van dit voordeel, nu het nog kan. Als u de zonnepanelen nog in 2013 plaatst kunt u meteen vrijstelling vanaf 2014 aanvragen.

 

Meer informatie in het document

Vorige week publiceerde de Belastingdienst een uitgebreid vraag- en antwoord document, in verband met nieuwe Europese regelgeving. In onderstaand document legt de Belastingdienst precies uit wanneer en hoe de BTW op zonnepanelen terug gevraagd mag worden.

 Document Belastingdienst